Skip to main content

Így vásárolj használt ruhát

Így vásárolj használt ruhát

Valld be, hogy te is elcsábulsz minden egyes szezonban, hogy beszerezd a legújabb trendeknek megfelelő holmikat! Sőt, ugye az sem ritka, hogy úgy vásárolsz új darabokat, hogy az hamar tönkremegy vagy kimegy a divatból?

Hidd el, érdemes egy kicsit megállni, átnézni a meglévő holmijaidat, és egy tudatosabb fogyasztói magatartást kialakítani!

Nejron Photo/Shutterstock)

Nejron Photo/Shutterstock)

Ebben segíthet a 87 napos Vintage kihívás, ami arra ösztönöz, hogy 3 hónapig kerüld az újruha-vásárlást, és helyette inkább a használt öltözetek között válogass. Ettől nemcsak kifinomultabb, karakteresebb és letisztultabb lesz a ruhatárad, de jobban is fogod magad érezni attól, hogy tudatosan költötted el a pénzedet.

Nézzünk tehát néhány tippet, amik segítenek eligazodni a használt ruhák izgalmas világában.

Legyél nyitott!

Ne úgy menj el vásárolni, hogy egy konkrét darabot keresel! A vintage shoppingot úgy fogd fel, mint egy kincsvadászatot, legyél nyitott, érezd jól magad és hagyd, hogy megszólítsanak a legjobb cuccok!

Állapotmustra

Tartsd a kiszemeltet a fény felé, és bizonyosodj meg róla, hogy nincs rajta szakadás, lyuk vagy folt, ahol az anyag kezd elvékonyodni! Fordíts különösen nagy figyelmet a hónalj részre, ellenőrizd, hogy minden gomb megvan-e, valamint, azt is, hogy a zipzár jól működik! Ha pedig hímzett a ruha, bizonyosodj meg róla, hogy nem feslett-e fel!

Conrado/Shutterstock

Conrado/Shutterstock

Próbálj, próbálj, próbálj!

Próba nélkül ne vásárolj, ugyanis a címkén szereplő méret sokszor nem fedi a valóságot! Így biztosan nem kell aggódnod amiatt, hogy nem passzol hozzád a legújabb zsákmány.

Nézz utána!

Az eladók nem mindig állnak a helyzet magaslatán, ezért mielőtt lelkesedésből megvennél egy számodra ismeretlen márkájú darabot, tájékozódj a származásáról, ami az okostelefonok világában néhány másodperc alatt menni fog.

El a kezekkel attól, amit javítani kellene!

Ahogyan korábban is írtuk, a használtruha-vásárlás egy kaland, sőt akár egy új hobbyt is jelenthet számodra, ami segít lassítani, és olyan időtlen darabokkal feltölteni a gardróbodat, amelyekben szezonról szezonra örömödet leled. Ezért kezdőként kerüld a sérült holmikat!

Forrás: fromthegrapevine.com

További híreink

Garázsvásár az egész családnak

Az igazi amerikai garázsvásárok kezdetben a szomszédok válogató kedvére alapozva indultak útnak. Központi elemeik a...

Az öko szemléletmód alapja az 5 lépcsős hulladékhierarchia

Egyre népszerűbb téma a természettudatos élet kialakításának szükségessége, az egészséges és öko életmódra váltás, a...

Garázsvásárt szerveznél? Segítünk, hogy sikeres legyél!

Többször eljátszottál már a gondolattal, hogy milyen jó lenne saját garázsvásárt szervezni, de mindig elbizonytalanodsz,...

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*