Skip to main content

Lakásból otthont! – Romantikus lakberendezés

Lakásból otthont! – Romantikus lakberendezés

Csipke függöny, virág minták, lágy nőies vonalak, halvány színek. Ha igazi mesebirodalmat szeretnél lakásodból kialakítani és imádod a felsorolt díszítőelemeket, akkor számodra a romantikus irányzat a legmegfelelőbb.

Jó, de mitől lesz valami romantikus hatású? Hogy kérdésedre megkapd a választ, stílusáttekintésünket a retro után a romantikus lakberendezéssel folytatjuk. Megmutatjuk mitől is olyan népszerű ez a kissé elegáns mégis mesebeliséget tükröző művészeti ág. Adunk pár tippet, hogyan tudod elérni a kívánt hatást anélkül, hogy „Barbi szobára”, vagy túl „hercegnősre” sikerüljön az enteriőr kialakítása!

Inkább átalakítanál, de nem tudod hogyan tedd? Erre is van megoldás! Figyeld meg a stílus jellemzőit, válogasd ki a személyiségednek megfelelő elemeket, majd alkosd meg álmaid otthonát!

Gyere, tegyük meg az első lépéseket együtt!

Romantika kialakulása

A romantika a 18. század második és a 19. század első felére jellemző egyetemes művészeti korszak és korstílus. Történelmi hátterét tekintve valamikor a francia forradalom a napóleoni háborúk és az 1848-49-es forradalmak hatására és az ezt követő reformok következtében alakult ki.

Elkezdődött az erőteljes ipari fejlődés, új találmányok születtek, fokozatosan fejlődtek a városok. Tehát a romantika egyfajta választóvonalnak tekinthető a modern és a klasszikus kultúra között.

Regényesebbé válik a művészet, tág tere nyílik a képzeletnek, álomnak, a titokzatosságnak, a gazdag érzelmeknek. Az embereket most már a különlegesség érdekli az általánossal szemben.

A romantika minden, ami egyedi, érzelmes, képzelet gazdag, fantáziadús, álomvilágszerű és még sorolhatnánk.

Romantika jellemzői

A romantika kifejezhető a melegség, otthonosság, szerelem, romantikus hangulat, bájosság és természet szavak kombinációjaként. Legfőbb jellemzője a „múlt felé fordulás” így, a régi berendezési tárgyak használata – vagy ha erre nincs lehetőség – az új bútorok „régiesítése” antikolással vagy decoupage technikával. A kanapék vonalvezetése gömbölydedebb és kényelmes hatást kelt, míg bútorok között megtalálhatóak a kis fonott kosár kialakítású fiókos darabok is, általában fehérre vagy valamilyen pasztell színre festve.

Színekben a lágy árnyalatok dominálnak, minél halványabb minél természetesebb annál jobban igazodik a kívánt stílushoz. Ez persze nem jelenti azt, hogy unalmas lesz a falak megjelenése. Ha a pasztellességet megtöröd egy virágos vagy csíkos tapétával, sokkal izgalmasabb és „korhűbb” látványt érhetsz el.

Kárpitanyagoknál a világos és pasztellszínek a jellemzőek anyagban a vászon, bársony és az egyszerűbb anyagok használata jellemző, de megtalálható a csipke is foltokban. A romantikus stílus fő ismertetője a megfakult, öreg fa hajópadló, pasztell színűre festve.

Jöhetnek az antik bútorok, a lágy vonalvezetésű kiegészítők, virágminta és világos, élénk hangulat. Engedd be a napfényt és csempéssz egy kis természetet lakásod minden pontjába!

Hogyan és hol szerezheted be a stílusalkotó kiegészítőket?

Mivel a stílus lényege a régies kinézet, a legjobb, ha ez nem csak látszat. Tényleg antik bútor van a szoba közepén és tényleg kézzel horgolt csipke díszíti az asztalt. Beszerzésük nem csak hogy nehéz, de rendkívül drága. Ha egy kicsit nyitottabb szemmel jársz, mégis megtalálhatod a módját annak, hogy teljes egészében romantikus stílusba öltöztesd lakásod.

Látogass el garázsvásárokra! Hidd el, a legtökéletesebb kiegészítőket itt találhatod meg, sőt jó hír, hogy mindezt fillérekért.

Reméljük kedvet kaptál és találkozunk következő garázsvásárunk alkalmával!

 

 

 

 

További híreink

cityfox_blogentry_featured-image_1

70 rászoruló család mindennapjait tettük szebbé a „Garázsvásár a gyermekekért” jótékonysági kezdeményezéssel

Az Age of Hope, az Euro Mini Storage és a bien.hu összefogásával két napos jótékonysági...

Hajba való! – Ilyen a legtrendibb nyári hajkorona!

Az elviselhetetlen hőségben gyakran semmi kedved sincs reggelente sminkelni és precíz pontossággal, hajszálanként beállítani a...

IMG_5178

Kincsek reneszánsza garázsvásár 2016. március 6.

Te is vágysz már egy kis megújulásra? A tavasz közeledtével egy kis színt vinnél az...

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*