Skip to main content

Lakásból otthont! – Romantikus lakberendezés

Lakásból otthont! – Romantikus lakberendezés

Csipke függöny, virág minták, lágy nőies vonalak, halvány színek. Ha igazi mesebirodalmat szeretnél lakásodból kialakítani és imádod a felsorolt díszítőelemeket, akkor számodra a romantikus irányzat a legmegfelelőbb.

Jó, de mitől lesz valami romantikus hatású? Hogy kérdésedre megkapd a választ, stílusáttekintésünket a retro után a romantikus lakberendezéssel folytatjuk. Megmutatjuk mitől is olyan népszerű ez a kissé elegáns mégis mesebeliséget tükröző művészeti ág. Adunk pár tippet, hogyan tudod elérni a kívánt hatást anélkül, hogy „Barbi szobára”, vagy túl „hercegnősre” sikerüljön az enteriőr kialakítása!

Inkább átalakítanál, de nem tudod hogyan tedd? Erre is van megoldás! Figyeld meg a stílus jellemzőit, válogasd ki a személyiségednek megfelelő elemeket, majd alkosd meg álmaid otthonát!

Gyere, tegyük meg az első lépéseket együtt!

Romantika kialakulása

A romantika a 18. század második és a 19. század első felére jellemző egyetemes művészeti korszak és korstílus. Történelmi hátterét tekintve valamikor a francia forradalom a napóleoni háborúk és az 1848-49-es forradalmak hatására és az ezt követő reformok következtében alakult ki.

Elkezdődött az erőteljes ipari fejlődés, új találmányok születtek, fokozatosan fejlődtek a városok. Tehát a romantika egyfajta választóvonalnak tekinthető a modern és a klasszikus kultúra között.

Regényesebbé válik a művészet, tág tere nyílik a képzeletnek, álomnak, a titokzatosságnak, a gazdag érzelmeknek. Az embereket most már a különlegesség érdekli az általánossal szemben.

A romantika minden, ami egyedi, érzelmes, képzelet gazdag, fantáziadús, álomvilágszerű és még sorolhatnánk.

Romantika jellemzői

A romantika kifejezhető a melegség, otthonosság, szerelem, romantikus hangulat, bájosság és természet szavak kombinációjaként. Legfőbb jellemzője a „múlt felé fordulás” így, a régi berendezési tárgyak használata – vagy ha erre nincs lehetőség – az új bútorok „régiesítése” antikolással vagy decoupage technikával. A kanapék vonalvezetése gömbölydedebb és kényelmes hatást kelt, míg bútorok között megtalálhatóak a kis fonott kosár kialakítású fiókos darabok is, általában fehérre vagy valamilyen pasztell színre festve.

Színekben a lágy árnyalatok dominálnak, minél halványabb minél természetesebb annál jobban igazodik a kívánt stílushoz. Ez persze nem jelenti azt, hogy unalmas lesz a falak megjelenése. Ha a pasztellességet megtöröd egy virágos vagy csíkos tapétával, sokkal izgalmasabb és „korhűbb” látványt érhetsz el.

Kárpitanyagoknál a világos és pasztellszínek a jellemzőek anyagban a vászon, bársony és az egyszerűbb anyagok használata jellemző, de megtalálható a csipke is foltokban. A romantikus stílus fő ismertetője a megfakult, öreg fa hajópadló, pasztell színűre festve.

Jöhetnek az antik bútorok, a lágy vonalvezetésű kiegészítők, virágminta és világos, élénk hangulat. Engedd be a napfényt és csempéssz egy kis természetet lakásod minden pontjába!

Hogyan és hol szerezheted be a stílusalkotó kiegészítőket?

Mivel a stílus lényege a régies kinézet, a legjobb, ha ez nem csak látszat. Tényleg antik bútor van a szoba közepén és tényleg kézzel horgolt csipke díszíti az asztalt. Beszerzésük nem csak hogy nehéz, de rendkívül drága. Ha egy kicsit nyitottabb szemmel jársz, mégis megtalálhatod a módját annak, hogy teljes egészében romantikus stílusba öltöztesd lakásod.

Látogass el garázsvásárokra! Hidd el, a legtökéletesebb kiegészítőket itt találhatod meg, sőt jó hír, hogy mindezt fillérekért.

Reméljük kedvet kaptál és találkozunk következő garázsvásárunk alkalmával!

 

 

 

 

További híreink

Hagyd, hogy megszólítson a benned rejlő róka!

Réges-régen rengeteg monda született a rókákkal és képességeikkel kapcsolatban, mivel számos indián törzs tulajdonított nagy jelentőséget az állat szellemi...

logo_cityfox_white_72dpi

Nem tetszik az eredeti? Hasznosítsd újra, csináld magad!

Szeretnél valami egyedit varázsolni lakásodba, amitől még személyesebb lesz az otthoni légkör? Sok ötleted van,...

www.flickrock.com

Nem tudod mit csinálj feleslegessé vált könyveiddel? Adj nekik egy új esélyt!

Minden korosztály másra gondol, ha könyvekről van szó. A Z generáció számára az E-book olvasók szinte...

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*