Skip to main content

Bízd magad az ásványok erejére!

Bízd magad az ásványok erejére!

Az ásványok mind-mind olyan természetes eredetű anyagok, melyeknek lelőhelye a Föld belsejében, vagy a Földön kívüli objektumokon található. Összetételük és szerkezetük viszonylag állandó, kristályos vagy amorf. Sokan csak szépséget látnak bennük, míg mások olyan erőket tulajdonítanak nekik, melyek jótékony hatással lehetnek lelki és testi panaszainkra.

Életed során rengeteg helyen találkozhatsz velük, többek között múzeumokban vagy ékszereid díszeként, de nem vagy egyedül, ha eddig csak egyszerű „kövekként” tekintettél rájuk. Most itt az idő, hogy végre tudatosabb szemléletre válts és ne csak színük, alakjuk alapján válaszd ki őket, hanem figyelj a körülöttük lévő erőkre is.

Figyeld a rezgéseket!

Régen szinte elképzelhetetlen volt, hogy ékszereinket ne a benne lévő ásvány szépsége alapján válasszuk, mára már egyre többen keresik az adott követ gyógyító hatására, kisugárzására hivatkozva. De mi is ez a kisugárzás?

Hasonlóan a növényekhez minden kő különböző frekvenciájú rezgéseket bocsájt ki magából. Mivel az emberi test szervei is hasonló tulajdonságokkal rendelkeznek, ezért egy-egy ásvány rendkívül jól harmonizál a neki megfelelő rezonanciával rendelkező szervvel. Ha ez a vibrálás eltér a megszokottól, úgy érzed egyre romlik a közérzeted, végül beteg leszel. A mindennapi stressz és a rád váró megpróbáltatások olyan erős hatással lehetnek lelki állapotodra, hogy egy kisebb fajta zavar is negatívan blokkolhatja testedet.

A kövek rezgései nem csak testi, de lelki síkon is működőképesek, feloldják rossz beidegződéseinket és visszaállítják a megfelelő energiamezőket. Ezért bátran használd őket kiegészítő kezelésként!

A következőkben pár ismert ásványt sorolunk fel, hogy tudd saját panaszaid enyhítésére melyik a legalkalmasabb.

Akvamarin

Gyulladások kezelésére és a testi mirigyek működésének helyreállítására a legmegfelelőbb, így sikeresen alkalmazható többek között mirigydaganatok, valamint pajzsmirigyproblémák leküzdésére.

Hatással van a szem állapotára is, így bátran használd ha fáradtnak, megerőltetettnek érezed vagy ha allergiás tüneteid hatására fokozott könnyezését szeretnéd csillapítani.

Rendkívül megnyugtató rezgései csillapítják a feszültséget és az agressziót.

Ametiszt

Már az ókori görögök is olyan kőként ismerték, amely segít megőrizni tulajdonosának a józanságot, ez által használója olyannak látja a dolgokat, mint amilyenek valójában.

Idegsejtekre gyakorolt pozitív hatásai révén segíti migrénes panaszaid enyhítését, javítja a koncentrációs képességet, kontrollálja a hyperaktivitást és könnyíti az elalvást. Az idegsejtekre kifejtett hatása révén javítja az agy koncentrációs képességét.

Tisztítja a vért és kiegyenlíti a vérnyomást, oldja a vérrögöket, ezért hatásos érproblémák és görcsök esetében. Gyorsítja a vérömlenyek felszívódását.

Az ametisztet a “szenvedélyek kövének” is nevezik, azt mondják róla, hogy a mániás viselkedések mindegyikére pozitív hatással van.

Borostyán

A borostyán az egyik legérdekesebb ásványunk, hiszen nem más, mint megkövesedett gyanta ezért gyakran rejt belsejében apróbb leveleket, esetleg bogarakat is.

Hatása a bőrbetegségekre a legjelentősebb, így bátran alkalmazzuk kelések, furunkulusok és ekcéma, afta, bőrkiütések, psoriasis, övsömör, allergia és szemölcsök esetében. A borostyán alkalmas korpásodás ellen is.

Hegyikristály

Bármelyik követ is választod, ha igazán hatásos akarsz lenni, beszerzel melléjük egy hegyikristályt. Nem hiába hívják a gyógykövek „leggyógyítóbbikának”, hiszen jelenléte fokozza ásványaid hatását, erősíti a test összes funkcióját és kiegyensúlyozza lelkedet. Sőt hegyikristály tűkkel bármely kimerült kövedet újra feltöltheted!

Ellenálló képesség növelő, testi, lelki és szellemi kimerültség esetén, illetve a végtagok fáradtságérzetére is ajánlott. Harmonizálja a két agyfélteke működését, erősíti az agyalapi mirigyet.

Alkalmas a negatív energiák levezetésére, aura tisztítására erősítésére és védelmére, a kifejezőerő növelésére.

Találd meg a neked valót és használd helyesen!

Ismered már a legtöbb gyógykő hatását, de nem tudod, hogyan válaszd ki a számodra legmegfelelőbbet és leghatásosabbat?

Vedd a kezedbe egytől egyig az ásványokat és figyelj belső hangodra. Kellemes tapintása van? Rögtön valamilyen érzést, gondolatot indította el benned? Egyre melegebbnek érzed a választott követ? Akkor már meg is találtad a neked valót!

Természetesen fontos megemlíteni, hogy a kövekkel történő terápia akármilyen hatásos is legyen, csak kiegészítő kezelésként ajánlott!

 

További híreink

A stílusos élet titka – Rakj rendet, és kezdd a tavaszi megújulást otthonoddal!

Szeretett tárgyaid kezdik átvenni az uralmat otthonod felett? Nehezen válsz meg régi emlékeid őrzőitől, de...

decor_vezer

Karácsonyi dekoráció fillérekből

Nem tudod, hogyan dekoráld ki a lakást az ünnepekre, vagy nem szívesen költenél rá vagyonokat,...

Hagyd, hogy megszólítson a benned rejlő róka!

Réges-régen rengeteg monda született a rókákkal és képességeikkel kapcsolatban, mivel számos indián törzs tulajdonított nagy jelentőséget az állat szellemi...

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*