Skip to main content

Hajba való! – Ilyen a legtrendibb nyári hajkorona!

Hajba való! – Ilyen a legtrendibb nyári hajkorona!

Az elviselhetetlen hőségben gyakran semmi kedved sincs reggelente sminkelni és precíz pontossággal, hajszálanként beállítani a hajadat? Ha mégis veszed a fáradságot – az energiát nem kímélő reggeli szépítkezésre – az első dolgod a lakásból kilépve, hogy munkád gyümölcsét egy gyors mozdulattal a hajgumi szorító börtönébe zárod?

Ha hosszú hajzuhatagod van, nyáron elképzelhetetlennek tartod, hogy a kibontott frizura nyújtotta lehetőségekben gondolkozz! Hosszas keresgetéssel, rengeteg próbával, újabb és újabb variációkat elsajátíthatsz, fonott, csavart, kontyolt frizurákra, hiszen a maga nevében mind egyedi, ugyanakkor kitűnően megfelel a sivatagi hőség megpróbáltatásainak.

Rendszeres gyakorlással talán meg is spórolhatod a reggeli készülődésből a hajszépítésre szánt idő felét, de egyszerűen vannak olyan napok, amikor csak egy laza copf készítésére van erőd, és energiád! Ilyenkor slamposnak, „készületlennek” érzed magad és már bánod, hogy 15 perccel többet aludtál a fonatok elkészítése helyett.

A fáradt reggeleken is lehetsz csinos és praktikus egyszerre! Gondoltál már arra, hogy egy egyszerű kontyot, variálás és bonyolult fonások helyett, valami kiegészítővel dobj fel?

Ha nem, akkor most itt az idő, hogy 20 perccel későbbre állítsd az órádat, és pillanatok alatt készíts magadnak valami tartósat és egyedit!

Kendőzd fel!

A hatalmas kalapok igaz divatosak és nagyon jó árnyékoló szerepük van, de alatta fejbőröd nem tud lélegezni, hajad beizzad és minden tartását elveszti. Nem beszélve arról, hogy a mindennapokban elég kényelmetlen tud lenni, ha folyamatosan arra figyelsz, hogy: „Jól áll?„ “Jajj nehogy lefújja a szél!„ A dugig tömött villamoson pedig kifejezetten kellemetlen érzés, ha valakit véletlenül jól fejbe talál egy hatalmas karima.

Ezzel szemben, nemcsak szuper trendi, de praktikai szempontból sem utolsó, ha fejünket egy jól kiválasztott kendővel díszítjük. Véd a tűző nap sugarai ellen, főleg ha valamilyen fehér színűt választunk. A reggeli készülődést hosszú percekkel rövidíti meg, hiszen egy egyszerű konty vagy copf elkészítése után csak felkötöd, és már rohanhatsz is.

A hőség ellen is kitűnően védekezhetsz vele! Ha bevizezed, remekül hűsíti a nyakadat és a fejedet egyszerre, nem beszélve arról, hogy ugyanúgy visszakötve a hajadat sem teszi tönkre.

Így kösd meg!

Most adunk 4 tippet, hogyan zabolázd meg minél változatosabban és könnyebben tincseidet! Válaszd ki az öltözékedhez leginkább passzoló kendőt, készíts elő pár hullámcsatot és egy hajgumit, és már indulhat is a reggel!

A következő 3 frizurához először is tekerjük fel a kendőt helyesen! Hajts ketté a kiválasztott anyagot, majd a csücskétől kezdve pár centi vastagon görgesd felfelé, ameddig egy összefüggő csíkot nem kapsz belőle!

60-as évek

Fogd lazán copfba a hajadat – minél magasabbra a fejtetődön – kissé púpozd fel elől és már jöhet is a díszítés. Az előbbi helyes technikával feltekert kendőt a tarkódnál rögzítsd! Ezután az agyag két végét a fejed tetején kösd össze! Lehetőleg két csomóra, hogy minél szilárdabb legyen! Igazíts meg a kis masnit, és ha úgy érzed nem elég stabil, rögzítsd pár helyen hullámcsattal!

Rihanna stílus

Kezdj megint egy minél szorosabb lófarokkal, majd egy könnyed mozdulattal hátulról dobd előre az egész copfodat a fejed tetejére! Hogy ne látszódjon a gumi, hátul pár hajszálat hullámcsattal rögzíts a hajgumi alá! Ha ezzel készen vagy, rendezd el a fejed tetején a tincseket és tűzd el őket oldalra, majd következhet a kendő! Az előző frizuránál megtanul technikával, kösd meg az anyagot úgy, hogy lehetőség szerint minél több helyen takarja a rögzítést!

Balerina

A copfról váltsunk kicsit elegánsabbra. Készíts egy sima kontyot és rögzítsd alaposan! Jöhet a kendő! Tekerd az anyagot a konty köré elölről hátrafelé haladva úgy, hogy elől a két szárat duplán tekered össze! Ha ezzel megvagy, vezesd hátra a megmaradt szárakat és ott kösd meg szorosan!

Hippi

Kontyold össze a hajadat minél nagyobb fánkot használva! A kiválasztott – lehetőleg minél hosszabb – anyagot hajtsd össze nagyjából 8 centi vastagságra! Tarkótól indulva tekerd össze duplán a kendő két szárát a fejed tetején! Ezután vezesd vissza őket a tarkódra és ott egyszerűen csak kösd össze! A fennmaradó részeket tűrd a felkötött kendő alá és már kész is vagy!

Szerezz be újat!

Ha kedvet kaptál minél több kendőstílus kipróbálásához, gyere el július 2-án garázsvásárunkra és válogass kínálatunkból!

 

 

 

További híreink

Zöld irodák – Tudatos munkaszervezés a természet védelmében

Ha Te is egy iroda falai között töltöd a legtöbb idődet, tisztában vagy vele, mennyire...

Garázsvásár az egész családnak

Az igazi amerikai garázsvásárok kezdetben a szomszédok válogató kedvére alapozva indultak útnak. Központi elemeik a...

Az adok-veszek szerelmesei – Garázsvásár amerikai módra

Igaz, mára Magyarországon is egyre népszerűbb tevékenységnek számít a garázsvásárok szervezése, de még kevesen gondolnak...

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*